PANGKOR

Hej pa er!

Visst har vi varit duktiga pa uppdatera? :)

Nu ar vi i KL igen och ska snart aka till flygplatsen och ta flyget till Bali! Tankte uppdatera er lite pa de senaste tva veckorna i alla fall.

6 sept - efter velande fram och tillbaka om var vi skulle aka sa tittade vi pa vaderprognoserna pa lite olika oar och valde att aka till en o som heter Pangkor, som var okand for oss bada. Efter en 4 timmar lang bussfard pa en trang buss sa var vi framme i Lumut dar vi virrade runt tills vi hittade biljettbaset, for farjan hade vi sett for lange sen. Farj-riden tog typ en halvtimme och i hamnen pa Pangkor stod ett vimmel av rosa minibussar som ar deras variant av de gula Bjorn Olssons taxibilarna.
Vi hoppade saklart in i en rosa minibuss som korde oss den ca 20 langa biten till Nipah Bay. Efter ett tags irrande efter billigt boende sa gav vi upp och skulle ga vidare nar en reggae dude pa moppe kom och fragade om vi ville ha billigt boende. Vi valde att ga efter honom till hans camp dar vi bada sag skeptiskt pa varaandra nar han visade den forsta "hyddan" men sa fick vi ett rum med en dubbelsang i stallet for madrasser pa marken. Till ett bra pris dessutom!
7sept - Vi alskar Pangkor. Varat reggae camp ar fortfarande det basta och smuudaste stallet vi har bott pa. Reggae duden som vi blev bra vanner med, Put, ar nog den skonaste manniskan ever. haha, 22 barre, cigarr rokande, skratt som smittar och allmant chill. Alla fragar han hela tiden varfor han inte roker pa och han svar ar att han gjorde det men polisen gillade det inte. Och eftersom han ar den enda reggae killen pa on sa kan man forsta det. Men myggen holl han borta!

On var ode men underbar. Stranden var awsome chill, inge folk och vi bannade tyst for oss sjalva de andra vasterlanningar som kom till OUR ISLAND :)
En av dagarna skulle vi hyra "motorbike" men sa fick vi inte det for ingen av oss hade ett sadant korkort, men da gick vi bara runt hornet och dar gick det finfint att hyra en motorbike som vi tankte kora runt on. Med vanster trafik och galna mopedister sa ville Linn (och jag) att jag skulle kora. Det var nog lika bra for vi skulle nog dott om linn korde ;) Vagarna som mest liknade en bergodalbana, en brant sadan(!), tog oss igen on och dess djungel. Super fint och kul. Dock tog det bara en timme sa nar vi kom tillbaka var vi lika rastlosa som alltid. Vi har kommit pa att vi inte riktigt ar "liggapastrandenheladan" manniksor. Vi lade oss i stallet pa vara favorit stallen i campet. Hangmattorna. vara nya bffs.

Under varan vistelse pa Pangkor var det en hogtid som liknar varan julafton, Hari Raya. En av vara nyfunna obo vanner kom till campet med massor av lokal hari raya mat som hans mamma och familj hade lagat till oss. Mycket gott. Vanta tills vi kommer hem sa ska ni fa smaka for Linn kommer ihag ingridienserna. En av kvallarna skulle vi ga pa sjalva hari raya och da tog Addam en local med traditionella hari raya klader till oss som vi skulle ha pa oss. Fegis som Matilda ar vagade hon inte ha pa sin. Men Linn hade det! Haha. Den matchade snyggt till hennes Vans. not.

Vad mer gjorde vi pa Pangkor forutom chilla pa stranden, i hangmattorna och hangde med Put. Hmm.. Vi at och drack ut kokosnotter sag MASSOR med apor, matade Hornbills ur handen, fick gratis guidedad battur, fick aka massa moped, smaka otroligt mycket lokalmat och fick traffa otroligt mycket och snallt lokalt folk :)

Vi tog farjan fran Pangkor 11 September och skulle mot Ostkusten, ingen aning om vart vi skulle annu en gang men vi trodde nog att vi skulle mot Tioman. Vi ser vart bussarna tar oss sade vi. hahaha.

KYSS

Just det, Linn fick en dread. HAH

Traditionell outfit

Nipah Bay :)

Mopedride


LÅT

http://www.youtube.com/watch?v=-cVbw8RZOfM&translated=1
jag fattar fortfarande inte hur man lägger in annat än en länk. Sug. Men denna är as schöön! Listen!

The Cracks Begin To Show

Idag har jag spenderat dagen till sådana "vuxen göror" som fixa skattepapper och pärmar och få ordning på allt sådant. För första gången i mitt liv. Hehe.. Packat det sista och städat lite.
Jag mamma och Jonathan skulle ut och plocka svamp men fann ingen lycka i det tyvärr. Eller mamma hade plockat svamp men den var giftig!
Sen nu ikväll har jag bara kollat på Sex and the city 2 och chillat.
I morgon börjar resan mot den underbara värmen! Runt tio i morgon åker vi till Stockholm och spenderar ett dryga dygn där sen klockan 09.15 på fredag lyfter vårat plan. Rutten blir Stockholm-Frankfurt-Kuala Lumpur så det är ganska skönt. Det är jävligt tajt i Frankfurt mellan planen så det får bli en joggingtur från det ena till det andra :) Vi landar i Malaysia mitt i natten svensk tid. eller "morgonen" skulle gissa på halv 4. Då har vi bokat lite lyxboende i två dagar i Kuala lumpur för ställa om oss osv.
Men nu ska jag gå och sova för jag ska upp klockan 7 i morgon bitti!
God natt på er. PUSS
Detta är förra gången jag och Linn var utomlands. hahhaa. "Den gamla goda tiden"

Skriv På!

http://www.ecpat.se/index.php?option=com_content&view=article&id=242%3Aecpats-och-body-shops-kampanj-mot-trafficking&catid=56%3Akampanj


Den 12 augusti 2009 gick startskottet för kampanjen Stop Sex Trafficking of Children and Young People. Bakom kampanjen står ECPAT och The Body Shop som tillsammans kommer att arbeta för att sätta stopp för trafficking - den moderna slavhandeln.

Trafficking räknas till världens just nu tredje största och snabbast växande kriminella industri, näst efter handeln med droger och vapen. Idag beräknas 1,2 miljoner barn vara utsatta för trafficking, däribland för sexuella ändamål.

Det finns tre mål med kampanjen, som är internationell och kommer att pågå under flera år. The Body Shop och ECPAT vill gemensamt skapa opinion bland allmänheten och bidra till en ökad kunskap om trafficking och bakomliggande drivkrafter. Ett annat mål är att bedriva påverkansarbete för att förbättra lagstiftningen, få länder och stater att ge bättre skydd till offer och implementera program för att förebygga trafficking. Detta görs genom en global namninsamling som startade 1 juli i år och som kommer att pågå fram till 2011.


And He Sang About What I've Become

Hejhej!

Nu är jag hemma i Åre och har varit det sen i söndags kväll, vi körde hem på 5 timmar så vi var väl hemma vid 22.00 ca. Mitt "rum" ser ut som ett bombnedslag av kläder..
Jag har i alla fall packat ner nästan allt nu och jag och Linn åker till Stockholm i morgonbitti, landar kvart över tio eller så. Då ska vi handla lite sen ska vi träffa kompisar på kvällen och ta några pils! Dagen efter det åker vi till MALAYSIA! Det ska bli så skönt.

Igår satt vi hemma och drack mousserande och mös. Så skulle vi gå på byn men allt stängde så jag och Jonathan gick hem. Då hittade vi massa får i en hage på vägen som vi lekte med. Haha.
Nu tjatar mamma på att jag ska följa med och plocka svamp så jag får väl göra det även fast det inte är kul. OCH det finns björnar. jag har egentligen massor att göra men jag har fortfarande inte fått min LÖN..... Jag lackar.
ayayay!

Hade! PUSS


RSS 2.0