Skriv På!

http://www.ecpat.se/index.php?option=com_content&view=article&id=242%3Aecpats-och-body-shops-kampanj-mot-trafficking&catid=56%3Akampanj


Den 12 augusti 2009 gick startskottet för kampanjen Stop Sex Trafficking of Children and Young People. Bakom kampanjen står ECPAT och The Body Shop som tillsammans kommer att arbeta för att sätta stopp för trafficking - den moderna slavhandeln.

Trafficking räknas till världens just nu tredje största och snabbast växande kriminella industri, näst efter handeln med droger och vapen. Idag beräknas 1,2 miljoner barn vara utsatta för trafficking, däribland för sexuella ändamål.

Det finns tre mål med kampanjen, som är internationell och kommer att pågå under flera år. The Body Shop och ECPAT vill gemensamt skapa opinion bland allmänheten och bidra till en ökad kunskap om trafficking och bakomliggande drivkrafter. Ett annat mål är att bedriva påverkansarbete för att förbättra lagstiftningen, få länder och stater att ge bättre skydd till offer och implementera program för att förebygga trafficking. Detta görs genom en global namninsamling som startade 1 juli i år och som kommer att pågå fram till 2011.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0